Mijn verhaal

Chris De Swert (°1959)


Ik bestudeer sinds mijn 15e de herkomst en betekenis van de Tarotkaarten. Op de achtergrond van mijn carrière als lerares talen, toeristische gids, directie-assistent en docent time management waren ze een kompas voor het nemen van rationele en emotionele beslissingen.


Deze set van eeuwenoude levenswijsheden blijft me boeien: het zijn geen concrete teksten maar beelden waarmee je in gesprek kan gaan. Telkens je naar een kaart kijkt, merk je een ander aspect dat weerspiegelt waarmee je nu bezig bent.

Zelfredzaamheid draag ik hoog in het vaandel. De Tarotkaarten kan je op elk moment raadplegen zonder tussenpersoon.


Om de Tarotkaarten als bron van inzicht en inspiratie te delen, startte ik in 2002 met Zelfreflectie Kaarten© en Zelfreflectie Patronen©.


Ik ga er niet van uit dat alles vastligt in het leven. Ik geloof sterk in het fascinerende spel van oorzaak en gevolg. Je krijgt op elk moment kansen om verder te gaan met wat er zich dan aanbiedt. 


Met andere woorden: op basis van wat je nu beslist, neem je een volgende stap op weg naar je doel. Natuurlijk wordt dat doel geregeld versperd, verlegd of doorkruist door je omgeving. De kaarten geven je steeds weer de mogelijkheid om hiermee constructief om te gaan.

Deze website maakt gebruik van cookies 

Weigeren

Aanvaarden